Friskluftssystem / Airsystem

Friskluftssystem: Til de fleste nyere brændeovne kan tilsluttes et friskluftsystem som tilfører friskluft udefra. Der findes to systemer: Det ene system tilfører luft til rummet/konvektionen, så der hele tiden er balance i rummets luft. Det andet system er et lukket system, hvilket betyder, at der kommer friskluft direkte ind i automatikken. Det er væsentligt, at der altid kommer tilstrækkelig luft til det rum, hvor brændeovnen er placeret.
Du kan installere dit friskluftsystem på forskellige måder. Har du kælder i huset, ville en god løsning være at køre rørerne derned og ud i det fri. Den nemmeste metode, hvis brændeovnen står op ad en væg, er at føre røret direkte ud. Står du med nybyggeri, anbefaler vi, at du allerede fra start får indbygget rørsystem.

Grunden til at man vælger at implementere friskluftsystem i sin brændeovn, er for at undgå, at brændeovnen bruger sin egen varme luft for at holde gang i flammerne. Det kan være lidt forskelligt hvordan systemet fungerer i forhold til de forskellige mærker, men grundtanken er den samme. Specielt i nyere og tætte huse, kan det være en nødvendighed, da ovnen ofte ikke kan trække nok luft fra rummet til selv at fungere.