Friskluftssystem / Airsystem

I Nyere huse som skal være tætte og ‘trykprøvet‘  anbefaler vi, at man allerede fra start får indbygget rørsystem (Friskluft direkte udefra og ind i brændeovnen)
Friskluft føres enten via gulvet eller gennem ydervæg bag brændeovnen. Er det gennem gulvet skal rørføring være monteret inden vi ankommer.

En løsning der er udviklet specielt til lavenergihuse og gennemisolerede huse, som gør at der tilføres frisk luft udefra og direkte ind i brændeovnen til forbrænding – herved sikres en optimal forbrænding. Selve luftindtaget kan skjules ved at installere det enten i gulvet eller i væggen bag brændeovnen.

Står du med nybyggeri, anbefaler vi på det kraftigste, at man allerede fra start køber friskluftkit til sin brændeovn

Grunden til at man vælger at implementere friskluftsystem i sin brændeovn, er for at undgå, at brændeovnen bruger sin egen varme luft for at holde gang i flammerne. Det kan være lidt forskelligt hvordan systemet fungerer i forhold til de forskellige mærker, men grundtanken er den samme. Specielt i nyere tætte huse fra år 2000, kan det være en nødvendighed, da ovnen ofte ikke kan trække nok luft fra rummet til selv at fungere. En kraftig emhætte kan også tage livet af en brændeovn. Her er det også en god ide med friskluft udefra.